Podijeli članak

Vijest o preranoj smrti dragog i veoma poštovanog kolege Milija Bijavice jako nas je potresla i smatramo je nenadoknadivim gubitkom za društvenu i gospodarsku zajednicu Hercegovine. Iako smo bili upoznati s činjenicom da Mili vodi životnu bitku posljednjih tjedana nadali smo se pozitivnom ishodu, jer smo desetljećima gledali kako niže impresivne uspjehe u svojem djelovanju. Nažalost, ovu bitku je izgubio, ali iza njega su ostali plodovi njegova rada. 

Od 1989. godine, kao vlasnik i direktor Turističke agencije Fortuna Tours, vodeće turističke agencije u Bosni i Hercegovini, diljem svijeta je pronosio dobar glas o našoj zemlji. Profesionalno i organizirano dovodeći turiste iz svih krajeva svijeta podigao je receptivni turizam na iznimno visoku razinu, što je izravno doprinosilo razvoju i rastu ugostiteljskih i smještajnih objekata, obrtničkih radnji i drugih malih biznisa koji ovise o turizmu. 

Našeg Milija ćemo pamtiti kao srdačnog čovjeka uvijek spremnog dati savjet i pomoći, kao poduzetnika koji se nesebično zalagao za svoju zajednicu i kao prijatelja od kojeg smo mogli učiti u svim segmentima života. Ovim putem želimo iskazati najiskreniju sućut cijeloj njegovoj obitelji, bliskim prijateljima i suradnicima.
Mili će zauvijek živjeti u našim srcima i sjećanjima.
Nastojat ćemo slijediti njegov svijetli primjer vizionara i uzornog građanina koji je tako puno dao Mostaru, Hercegovini i cjelokupnome drušrvu., stoji u priopćenju Asocijacije poduzetnika Hercegovine