Podijeli članak

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ primio je danas u svom Uredu Dragana Mikulića, ravnatelja Studentskog centra Mostar.

Ravnatelj Mikulić informirao je predsjednika Hercega o provedenim aktivnostima u vezi sa smještajem studenata u akademskoj 2017./2018. godini, te o izgradnji novoga paviljona i drugim projektima kojima se povećavaju smještajni kapaciteti i uvjeti boravka studenata.

Također, izrazio je zahvalnost Vladi i predsjedniku Hercegu ističući kako je Hercegovačko-neretvanska županija primjer redovitog izmirivanja preuzetih obveza prema Studentskom centru.

„Potpora Vlade u vidu sufinanciranja smještaja studenata, ali i drugih aktivnosti koje Centar provodi nikada nije bila upitna. S obzirom na značaj koji Vlada daje obrazovanju i dalje ćemo nastaviti snažno podupirati rad Centra i njegove projekte“, kazao je predsjednik Herceg.

Također kazao je kako je obrazovanje među najznačajnijim prioritetima Vlade, te uz značajna ulaganja u osnovno, srednje i visoko obrazovanje, Vlada stipendira i subvencionira smještaj za 1.560 studenata.

Predsjednik Herceg i direktor Mikulić složili su se kako će i dalje nastaviti uspješnu zajedničku suradnju jer je ulaganje u obrazovanje zalog bolje budućnosti i razvitka cijeloga društva, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.