Podijeli članak

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg je danas primio predstavnike Udruge Centar za zaštitu životinja Mostar-Animal Care Center.
 
„Prije dvije godine, svjesni značajnih poteškoća u svezi s napuštenim životinjama, odlučili smo utemeljiti udrugu s primarnim ciljem sklanjanja, liječenja i udomljavanja napuštenih životinja. Ponosno mogu reći kako je od tada oko 700 životinja zbrinuto i udomljeno kako u našoj regiji, tako i u EU odnosno Njemačkoj, Austriji i Danskoj“, kazala je Emica Ćorić, predsjednica ACC.

Ivana Vidmar, zamjenica predsjednice ACC istaknula je dobru suradnju s Veterinarskom stanicom Mostar.„Potpisali smo, također, ugovore o suradnji i udomljavanju životinja s tri udruge za zaštitu životinja iz Njemačke, koje su iskazale spremnost da jednim dijelom financijski podupru naše djelovanje“, kazala je Vidmar, dodavši i to kako su osigurali zemljište i izradili projekt za izgradnju skloništa za napuštene životinje.

Predsjednik Herceg pozdravio je rad Udruge ističući kako je Vlada, uz brojne druge projekte iz različnih područja, prepoznala i poduprla rad Udruge Centar za zaštitu životinja Mostar.