Podijeli članak

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je mostarskog boksača Emila Markića, koji je nedavno u Zurichu osvojio titulu prvaka u poluteškoj kategoriji po WBF verziji.

Čestitavši Markiću na osvojenom naslovu, Herceg je kazao kako ga kao dugogodišnjeg športskog djelatnika iznimno raduju uspjesi hercegovačkih športaša na domaćim i međunarodnim natjecanjima, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

- Ovih dana sam u više navrata bio u prigodi razgovarati s našim športašima, koji su uspjesima - kako ekipnim, tako i pojedinačnim - obradovali građane naše Županije, a osobito istinske prijatelje športa. Na taj način postali su najbolji promotori grada Mostara i HNŽ-a. Emil svakako spada u kategoriju vrsnih športaša i stoga mu, u osobno i uime Vlade, od srca čestitam na svemu postignutom - kazao je Herceg.

Dodao je kako će županijska vlada i dalje u podupirati napore sportaša kako bi im, barem dijelom, olakšala naporan put do državnih, europskih i svjetskih vrhova.

Markić je zahvalio Hercegu na čestitkama te govorio o svojim dosadašnjim rezultatima i zaprekama koje je prošao na putu do osvajanja titule prvaka u poluteškoj kategoriji po WBF verziji.

Inače, Emil Markić boksom se počeo baviti 2000. godine, bio je juniorski reprezentativac Republike Hrvatske, deset godina nastupao je za Bosnu i Hercegovinu, pri tom osvojivši više puta naslov državnog prvaka. Od 2012. godine profesionalni je boksač u poluteškoj kategoriji.