Podijeli članak

U središnjici HDZ-a održan je sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te su smijenjeni Davor Ivo Stier i Miro Kovač s pozicija političkog i međunarodnog tajnika stranke. Na te funkcije imenovani su Davor Božinović i Lovro Kuščević, javlja HRT

Ovo je prvi sastanak stranačkih tijela nakon Općeg sabora stranke na kojemu su i Stier i Kovač uputili oštru kritiku smjeru u kojemu ide stranka. Neki smatraju da je Stier tako i istaknuo kandidaturu za šefa stranke kada, kako je rekao, za to dođe vrijeme. 

Kuščević je, upitan hoće li se razgovarati o smjeni Stiera i Kovača, kazao da se svi članovi stranke moraju ubaciti u kolosjek kojim ide stranka. HDZ dobro vodi ovu državu, daje maksimalne napore da bi nas izvukla iz krize i podigla životni standard građana. Mislim da se gospoda (Stier i Kovač) moraju uklopiti u te okvire, a ne previše iskakati, rekao je Kuščević.

Član Predsjedništva i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je kako predsjednik stranke Andrej Plenković ima njegovo apsolutno povjerenje. Dodao je kako je Plenković imao njegovo povjerenje kada je Stiera i Kovača predlagao na te funkcije, a dođe li do prijedloga za njihovu smjenu imat će, tvrdi, njegovo povjerenje za svoj stav i ako ih daje na razrješenje.

Prije početka sjednice Kovač i Stier nisu željeli dati izjave, poručivši tek kako će sve reći nakon sjednice.