Podijeli članak

Blokada rada Skupštine Hercegovačko -neretvanske županije koju SDA provodi uz dogovor s SDP-om, a o kojoj su predstavnici HDZ-a BiH jučer upoznali javnost, bila je razlog za priopćenje SDA-ovog županijskog odbora HNŽ.

U svom priopćenju SDA, u nedostatku argumentacije, obmanama pokušava javnosti objasniti opstrukciju i blokadu rada Skupštine HNŽ-a, navodeći kako zamjenik predsjedatelja Skupštine Tomislav Martinović krši međustranački dogovor o navodnom imenovanju  Šerifa Špage iz SDA za predsjedavajućeg Skupštine.

Naime, navodeći kako je navodno kršenje dogovora o Špaginom izboru za predsjedatelja razlog opstrukcije rada Skupštine,
Županijski odbor SDA HNŽ zanemaruje činjenicu da je do sada samo jedan politički dogovor u toj županiji postignut i proveden, a odnosi se na izbor dvojice zamjenika predsjedatelja Skupštine Hercegovačko – neretvanske županije.

- Istina je da je ŽO HDZ-a BiH Hercegovačko – neretvanske županije na posljednjim međustranačkim razgovorima nudio prijedlog izbora zamjenika predsjedatelja Skupštine iz reda srpskog naroda, te potom imenovanje predsjedavajućeg Skupštine i mandatara Vlade, ali na našu žalost, do danas, njihovi predstavnici nisu poduzeli dogovorene korake, niti pokušali
sazvati sjednicu Skupštine. Po tome je vidljivo da nisu ni prihvatili naš prijedlog o dogovoru. Posebice nas žalosti nagla „neinformiranost“ zastupnika SDA o ustavnom i poslovničkom djelovanju Skupštine, pa ih još jednom moramo upoznati kako Skupština može privremeno funkcionirati i sa dvojicom zamjenika predsjedatelja, što su donedavno znali jer su i dvije
prethodne sjednice Skupštine ovom mandatu na taj način održane - zaključuje se u priopćenju Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ-a.