Podijeli članak

U povodu skandaloznih i lažnih izjava člana Predsjedništva BiH g-dina Bakira Izetbegovića o tome da su brojni i sustavni zločini tkz. Armije BiH nad Hrvatima samo incidenti, HDZ 1990 iste odlučno odbacuje i najsnažnije osuđuje.

Ovakav stav proizilazi iz  jednog hegemonističko-unitarističko islamskog shvaćanja BiH koji ne može zamisliti državu ravnopravnih naroda nego samo je vidi kao isključivo bošnjački teritoriji s mrvicama vlasti preko marioneta Hrvata i Srba, i koje se ne može pomiriti ni sa kakvim legitmnim hrvatstvom te posljedično to i takvo gledište napada svaki pokušaj hrvatskog nacionalnog bića i označava ga lažno fašističkim ili onakvog da tobože dijeli BiH odnosno u ovom slučaju opasno minimizira teške zločine podčinjene nad nevinim hrvatskim narodom, prenosi HDZ 1990.

Nama naravno nije ni do kakvog oživljavanja niti provođenja navodnog fašističkog djela nego samo do konzumiranja svojih ustavom datih prava o konstitutivnosti i legitimnom predstavljanju odnosno do, u ovom slučaju i, otkrivanja prave istine o ratu.

Ratu u kome su RH i hrvatski narod hranili i othranili muslimanski, a kasnije i novonastali bošnjački narod.

Ratu u kome je tom istom narodu dijeljeno oružje za obranu i čijih je 500.000 izbjeglica srdačno primljeno duž Jadranske obale. Sada nas ti koje smo mi othranili i obranili, a koji su nam u međuvremenu zabili nož u leđa, napadaju i optužuju u malizioznom postupku zlonamjernog iskrivljivanja suvremne stvarnosti.

Danas smo svjedoci jednih neostaljinističkih, ali i neohegemonističkih strujanja u  političkom Sarajevu da se (ponovno) zavede jedan neocentralistički i neohegemonistički poredak sa prikrivenim islamističkim srcem koji će, između ostalog, stvarati jednu novu i od istine drugačiju povijest.

Činjeničnu povijest Bošnjaci izgleda ne mogu od srama spoznati. Najočitiji dokaz tomu su 140 zločinačkih pothvata tkz. Armije BiH pomno planiranih s nakanom protjerivanja i etničkog čišćenja.

Podsjetit ćemo Vas na Uzdol, Grabovicu, Trusinu, Križančevo selo, Vitez, Bugojno, Doljane, Busovačke staje, Kiseljak, Vareš, Fojnicu, Buhine kuće, Miletiće, Maljine itd.

Danas nakon 25 godina od zločinačkog pothvata tzv. Armije BiH – ubojstva 16 Hrvata u Trusini, rane su žive i krvare svaki put iznova kad se činjenično neprimjerene i  bolne izjave bošnjačkih čelnika puste u medijski eter.

Na koncu teško je očekivati od ratnohuškačkog lidera da se pokloni nevinim žrtvama i zahtjeva procesuiranje zločina, te kaznu za počinitelje iz vlastitih redova.