Podijeli članak

Tri dana nogometaše Zrinjskog dijeli od prve utakmice prvog pretkola Europske lige s Akademijom Pandev u Skoplju.

Trener Zrinjskog Hari Vukas u razgovoru za pogled.ba istaknuo je zadovoljstvo odrađenim u pripremnom razdoblju, te optimizmom najavio oglede s ekipom iz Makedonije. 

"Imali smo dobre pripreme koje imaju za cilj dovesti momčad na jednu optimalnu razinu fizičke spreme. Jeste u pitanju kratko razdoblje, ali smo radili na tome da za start sezone budemo, ne bih rekao u top formi, ali da imamo jednu razinu koja će nas zadovoljiti za utakmice u Europskoj ligi", kazao je Vukas za pogled.ba i dodao: 

"Doznali smo dosta informacija o Akademiji Pandev, imamo i video snimke, znamo kako igraju i sigurno da nećemo nikoga podcijeniti. Radi se o mladom klubu, mladoj ekipi koja je u drugoj godini u Prvoj ligi izborila plasman u Europu i osvojila Kup. Imaju nekoliko zanimljivih igrača, spoj mladosti i iskustva. Maksimalno ćemo se pripremiti, respektiramo ih, poštivamo, ali znamo svoj cilj".

Zrinjski je u Sloveniji odigrao tri pripremne utakmice koje su treneru Vukasu poslužile kao uvid u trenutačno stanje nogometaša koje ima na raspolaganju. 

"Vrlo smo blizu početnih 11 koji će nastupiti u Skoplju. Imali smo tri utakmice u Sloveniji, Krško koje je po meni bio najslabiji protivnik, nakon toga smo imali dvije ozbiljne utakmice protiv Intera u Zaprešiću i Mure koju također očekuju okršaji u Europi. Možemo biti zadovoljni, sve je išlo svojim tijekom. Pripreme kao pripreme su najlakši dio za trenere, imate plan i program koji odrađujete i to je to. Treba raditi na fizičkoj spremi da bude optimalna, ali i uigravati ekipu, odnosno mehanizme kretanja koje želimo dobiti u našoj igri", komentirao je Vukas. 

U novu sezonu Zrinjski ulazi s respektabilnim igračkim kadrom, a među novacima u momčadi su i dva nogometaša koja su prošla Omladinsku školu splitskog Hajduka, Mario Tičinović i Ivan Lendrić. 

"Sigurno da su pojačanja, što pokazuje i njihov nogometni put koji su imali. Prošli su Hajdukovu školu, što mislim da je jedan veliki plus. Karijeru koju su imali nakon toga, Tičinović je igrao u dvije ozbiljne Lige, u Danskoj i Belgiji. Lendrić je dosta mijenjao klubove, a u Želji je možda najbolje igrao u svojoj karijeri. U njima dvojici smo doveli velika pojačanja, s tim da Tičinović treba dozirati i postepeno pripremiti da dođe na nivo koji imaju ostali igrači", istaknuo je Vukas. 

Zanimalo nas je s kojim rezultatom bi trener Zrinjskog bio zadovoljan u Makedoniji. 

"Svaki pozitivan rezultat u Skoplju je za nas dobar, imamo drugu utakmicu pred svojom publikom u Mostaru, tako da moramo biti optimistični i jesmo", rekao je Vukas.  

Prva utakmica prvog pretkola Europske lige između Akademije Pandev i Zrinjskog igra se u u četvrtak u 19 sati u Skoplju.