Podijeli članak

Na otvaranju nove sezone u Premijer ligi nogometaši Zrinjskog gostuju kod Sarajeva na Koševu. 

"Najljepše moguće otvaranje sezone, protiv prvaka, ekipe za koju imamo veliki respekt. Sarajevo se dostojno predstavilo u Europi protiv Celtica, imaju dobru ekipu, kompaktnu. Mi smo također dobri, izbalansirani, kompaktni i idemo s pozitivnim očekivanjima u Sarajevo. 

Pratili smo obje utakmice Sarajeva sa Celticom u njima su se dosta potrošili. Prvu utakmicu su prvih pola sata imali odličan defanzivni blok, gdje su imali 1:0 i jednu odličnu šansu. Naravno da ih je druga utakmica dosta iscrpila, ali to ne mora ništa značiti. U današnjem nogometu je regenacija puno brža nego prije, tako da očekujemo dobru utakmicu
", kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas prije današnjeg treninga. 

Mario Tičinović i Damir Zlomislić priključili su se momčadi Zrinjskog kao dva velika pojačanja. S obzirom da su propustili glavni dio priprema, Vukas ih neće koristiti i na Koševu. 

"Neće biti u konkurenciji ni za ovu utakmicu. Sada je zbilja zgusnut raspored i čeka nas dosta obveza i izazova, moramo biti pravi, 100 unutra, ne samo na treningu i utakmicama, nego živjeti van treninga, odmarati se, hraniti pravilno da bi mogli sve izvući. Dosta nas izazova čeka, idemo u utakmicu po utakmicu, analiza, priprema i želimo napraviti sve najbolje za HŠK Zrinjski", naglasio je Vukas.

Trener Zrinjskog u uzvratu protiv Akademije Pandev napravio je pet promjena u odnosu na sastav koji je nastupio u Skoplju. 

"Rezultat iz prve utakmice nam je dao za pravo. Bilo je pitanje da li se malo više kockati ili ne, ali mi zbilja imamo kvalitetan roster, gdje je dosta pozicija kvalitetno poduplano, te smo se odlučili dati povjerenje drugim igračima, i smatram da smo napravili dobru stvar", istaknuo je Vukas.

Utakmica između Sarajeva i Zrinjskog igra se u nedjelju u 19 sati na stadionu Koševo. 

Pogled.ba