Podijeli članak

Nakon što je HŠK Zrinjski izravno optužio MUP Sarajevske županije za niz propusta koji su rezultirali napadom na navijače mostarskog kluba kod Sarajeva od strane huligana iz glavnog grada BiH, odgovore na neka pitanja smo potražili iz Ministarstva unutarnjih poslova SŽ-a.

Glasnogovornik Mirza Hadžiabdić je za Pogled.ba rekao kako je policija imala informacije o tome da se sprema napad na Ultrase, ali nisu ih mogli uvjeriti na promjenu rute putovanja ili odgodu putovanja.

-Imali smo informaciju da se nešto sprema, ali navijači iz Mostara nisu željeli poslušati naš savjet nego su željeli nastaviti putovanje - govori nam na početku razgovora Hadžiabdić. 

Na naše pitanje je li točno da je policija prvo zaustavila Ultrase, a onda da je krenuo napad, Hadžiabdić je rekao kako su oni ranije zaustavljeni, a ne na mjestu gdje se napad dogodio. 

-Napadači su čekali da prođe policijsko vozilo iz pratnje, a ondu su napali navijače iz Mostara. Mi ćemo detaljno sve objasniti u priopćenju za javnost koje spremamo, a u kojem ćemo pojasniti sve što se sinoć događalo vezano za ovaj događa - rekao nam je naš sugovornik.

Dodao je kako je ispitan veliki broj osoba koje  se dovode u vezu sa napadom, čak njih 45, te kako se oni i dalje nalaze na kriminalističkoj obradi. 

Na naše pitanje što slijedi ukoliko se utvrdi odgovornost pojedinaca, Hadžiabdić je istaknuo kako se radi o krivičnim djelima koja će biti tretirana na takav način.

-Govorimo o krivičnim, ne prekršajnim prijavama. Zakon je predvidio kaznene prijave za sve one koji sudjeluju u ovakvim događajima. Uskoro ćemo imati više informacija  - zaključio je Hadžiabdić u izjavi za Pogled.ba.

Ostaje nejasno zašto sarajevska policija nije Ultrasima dala jače osiguranje ukoliko su imali dojavu o tome da se spremaju napadi na navijače Plemića? Nije isključeno kako će se u ovome slučaju govoriti i o određenim policijskim propustima koji su doveli do toga da Ultrasi budu izloženi napadu i ugroze se životi pripadnika ove navijačke skupine. 

Slobodno se možemo zapitati kakve bi reakcije javnosti bile da se nešto slično dogodilo u Mostaru?