Podijeli članak

Pojačan je intenzitet prometa na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Ivanica, Zupci, Trebimlja, Prisika, Doljani i Izačić, javlja Anadolu Agency (AA).

Na GP Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) pojačan promet vozila tijekom dana očekuje se i na putevima ka lokalnim izletištima.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila prometuju jednom trakom.

Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometovanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu prometuje se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici magistralnoe ceste M-16.1 Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, zbog radova na ukrštanju magistralne ceste s autoceste u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi se izvode i na magistralnoj cesti M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacijski radovi, prometuje se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.