Podijeli članak

Tužitelj Tužiteljstva BiH je podigao optužnicu protiv Milovana Slavnića, rođenog 1965. godine u Travniku, državljanina BiH, i Dinka Alpeze, rođenog 1978. godine u Grudama, državljanina BiH i Republike Hrvatske.

Optuženi se terete da su, nakon što je prethodno optuženi Alpeza pribavio cigarete na njemu poznat način i držao radi nezakonite prodaje u svojoj obiteljskoj kući, dogovorio sa optuženim Slavnićem kupovinu i preuzimanje veće količine kartonskih pakiranja sa po 200 komada ručno pravljenih cigareta po cijeni od sedam maraka za jedno pakiranje, a koje cigarete je trebala za optuženog Slavnića preuzeti njima poznata osoba na području Banja Luke.

Prigodom realizacije navedene kazneno-pravne radnje, optuženi Alpeza i njima poznata osoba su legitimirani od strane službenih osoba MUP-a RS-a te je prigodom pregleda i pretresa unutrašnjosti putničkog motornog vozila pronađena i oduzeta navedena količina cigareta.

Prema navodima optužnice, optuženi se terete da su u cilju stjecaja protupravne imovinske koristi, optuženi Slavnić imao namjeru kupiti radi nezakonite prodaje proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, a optuženi Alpeza nezakonito pokušao proizvode staviti u promet.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.