Podijeli članak

Općinsko vijeće Grude održalo je 24. sjednicu 20. rujna 2019. godine.
Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

Dnevni red od 10 točaka, dostavljenih u materijalima za sjednicu, dopunjen je 11. točkom: Prijedlog Odluke o određivanju Dana branitelja općine Grude.

Izvod iz Zapisnika sa 23. sjednice Općinskog vijeća Grude jednoglasno je usvojen, bez primjedbi.

Nakon glasovanja, jednoglasno je usvojen Zaključak o usvajanju Izviješća o Izvršenju Proračuna općine Grude i radu Općinskog načelnika za razdoblje od 1. 1. do 30. 6. 2019. godine.

Nakon glasovanja, jednoglasno su usvojene: Odluka o utvrđivanju javnog interesa za projekt Izgradnja dijela Južne obilaznice Grude-Izlaz Prispa-Kružni tok i Odluka o izmjeni Odluke o izgradnji Južne obilaznice. Odlukom o utvrđivanju javnog interesa za projekt Izgradnja ceste i parkirališta iznad Eroneta i Duhanske stanice-Izlaz na ulicu Kralja Tomislava stvoreni su uvjeti za spoj gradskih ulica.

Odlukom o davanju na upravljanje led displaya u ulici Republike Hrvatske u Grudama i cjeniku iznajmljivanja, led display na kino-dvorani Grude dat je na upravljanje JU “Kulturni dom Antun Branko Šimić” Grude.

Jednoglasno usvojenim Zaključkom o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje ravnatelja Javne ustanove “Kulturni dom Antuna Branko Šimić” Grude data je suglasnost na imenovanje Suzane Pešorde iz Gruda.

Nakon glasovanja, jednoglasno je usvojena Odluka o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Javne ustanove “Kulturni dom Antun Branko Šimić” Grude.

Jednoglasno usvojenim Zaključcima date su suglasnosti na uvođenje djelatnosti Produženog boravka u Osnovnim školama općine Grude.

Nakon glasovanja, jednoglasno je usvojena Odluka o određivanju Dana branitelja općine Grude, poručili su iz općine Grude.