Podijeli članak

Troje malodobne djece obitelji iz Gruda, čiji se otac sumnjiči za ubojstvo novorođenčeta pronađenog na lokalitetu Kobilovača pokraj Mostara, oduzeto je obitelji i smješteno u Majčino selo u Međugorju, potvrđeno je u Centru za socijalni rad Grude.

Malodobnu djecu rješenjem Centra za rad smjestili smo, sukladno Članku 147. i 150. obiteljskog zakona, u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužiteljstvu u Mostaru, rekao je za Bljesak.info Veselko Pezer, ravnatelj ovog Centra.

Djelatnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tijekom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tijekom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama.

Neposredno prilikom privođenja na informativni razgovor vezano za ovo djelo, bio sam u krim. službi policijske uprave Grude i otac je s djelatnicima policije i tužiteljstva otišao na lice mjesta i pokazao gdje je ostavljeno tijelo, govori Pezer i dodaje kako u 33 godine, koliko se bavi ovim poslom, nisu imali ovakav slučaj.

Za ovu obitelj, kako dodaje Pezer, od ranije u njihovom Centru nije bilo nikakvih prijava te je majka Mladenka s Centrom za socijalni rad u Grudama bila u kontaktu jedino kao korisnica rodiljnog dopusta.