Podijeli članak

Ako do sada svaki put kada kuhate tjesteninu kod kuće, vodu odmah prospete kroz kuhinjski odvod, nakon ovih savjeta će vam biti krivo što ste to radili.

"Cooking Light" piše da profesionalni kuhari nazivaju tu slanu vodu u kojoj je tjestenina kuhana „tekuće zlato“ jer poboljšava okus, ali i teksturu umaka.

Dakle, umjesto da prospete vodu, dodajte je u sos koji služite uz tjesteninu. Budite sigurni da ćete osjetiti razliku.

Također, kuhari tvrde da nikada ne treba kuhati tjesteninu u previše vode, već u onolikoj mjeri koliko je potrebno da se pokrije količina tjestenine koja se kuha.

Ukoliko se plašite da će se iste zalijepiti zbog „nedovoljno“ vode, kuhari savjetuju da nema potrebe da se brinete o tome, jer se to neće dogoditi ako nekoliko puta miješate tjesteninu tijekom prve dvije minute kuhanja. 

Upravo zbog manje količine vode, u njoj će ostati savršena količina škroba i to će upravo dati poseban okus umaku.