Podijeli članak

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić zajedno s glavnom savjetnicom Grada Mostara Radmilom Komadinom i načelnicom Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amirom Trbonja primio je u četvrtak veleposlanicu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer, veleposlanicu Austrije Ulrike Hartmann, veleposlanika Francuske Guillaumea Roussona i šeficu Ureda Vijeća Europe u BiH Bojanu Urumova.

Gradonačelnik Bešlić goste je upoznao s realizacijom nekih infrastrukturnih projekata koji su od velikog značaja za Mostar, ali i problemima u svezi s tim. Jedan od tih projekata je i deponija Uborak-Buđevci i pročistača otpadnih voda, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Gradonačelnik Bešlić zatražio je pomoć oko zbrinjavanja mulja s pročistača otpadnih voda, kao i pomoć za završetak projekta obnove i opremanja zgrade glazbene škole na Musali, za što je potrebno oko 1,2 milijuna maraka, a veleposlanici su obećali konkretnu pomoć.

Veleposlanica Rauber Saxer izrazila je zadovoljstvo sastankom s gradonačelnikom i njegovim suradnicima jer je, kako je istaknula, ustanovljena želja da se riješe problemi vezani za deponiju Uborak, uzimajući u obzir vladavinu prava, primjedbe i nastavljajući dijalog sa svim stranama koje su uključene.

Ocijenila je kako su se usuglasili da su spremni podržati sve one koji se zalažu za rješenje problema na svim razinama i iznalaženje konkretnih rješenja, stoji u priopćenju.