Podijeli članak

Povodom obilježavanja 22.5. Svjetskog dana biološke raznolikosti i 5.6. Svjetskog dana zaštite okoliša održat će se radna akcija čišćenja i uređenja okoliša mjesnih zajednica Grada Mostara. 

Akcija hvalevrijedna održat će se u subotu 25. svibnja 2019. godine s početkom u 9 sati, a za sve sudionike u 14 sati bit će upriličen kuhani grah u prostorijama mjesnih zajednica.

Akciju organizira Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a u suradnji s Vladom HNŽ-a, Gradskom upravom Grada Mostara, Upravom za Civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a, Komunalnim poduzećima Grada Mostara i NVO sektorom u mjesecu svibnju i lipnju.

Ovim putem pozivaju se djeca, roditelji, udruge i ostali građani mjesnih zajednica Grada Mostara da se 25.5.2019. godine pridruže akciji čišćenja i uređenja svojih mjesnih zajednica, kako bi se očistile okućnice oko zgrada i domova te uredili i obnovili parkovi i zelene površine te na taj način svojim sudjelovanjem doprinijeli očuvanju, unaprjeđenju i zaštiti okoliša.

Fond će organizirati uređenje devastiranih područja, angažirat će potrebnu mehanizaciju za čišćenje i odvoz otpada te osigurati sitni inventar (vreće, rukavice, škare, grablje, lopate…itd) koji se može preuzeti u prostorijama mjesnih zajednica.

Tijekom trajanja akcije kamioni će obilaziti po kvartovima i odvoziti prikupljeni otad.

NAPOMENA ORGANIZATORA:

• Molimo sudionike da se prikladno odjenu (zaštitna odjeća i obuća – duge hlače,
kombinezoni, tenisice/gojzerice i sl.)!
•Za sve sudionike akcije osigurana je okrjepa (piće i kuhana hrana – kuhani grah).
• U slučaju kiše akcija će se odgoditi.
• Kontakt broj: 036 446 202