Podijeli članak

Mostarski zubari pred blagdane su zatrpani terminima pacijenata koji dolaze iz Europske unije.

Kako Pogled.ba doznaje veliki broj pacijenata iz dijaspore uz svoj dolazak za blagdane planira i posjetu kod nekog od mostarskih zubara.

Vrhunska kvaliteta a niska cijena

Razlog tomu je kvaliteta koja  nije ispod europskih standarda ali i cijena koja je do nevjerojatnih razmjera niža nego u zemljama Europske unije u kojima žive.

Dr. Ines Musa Trolić u poliklinici Musa kaže kako je broj pacijenata koji dolaze iz Austrije, Njemačke, Irske, Švicarske i drugih europskih zemalja uvijek povećan pred blagdane i za ljetne godišnje odmore.

To je razdoblje kad mnogi odluče popraviti zube, ali i razdoblje kad mnogi koji su već to uradili ovdje dolaze na kontrolne preglede“, kaže dr. Musa za Pogled.ba.

Po njezinim riječima razlog zbog kojeg dolaze građani europskih zemalja kod mostarskih stomatologa je zbog činjenice da istu kvalitetu koju dobiju u zemljama gdje žive imaju u gradu na Neretvi za manje novaca nego što neki mogu i zamisliti.

Zahtjevni protetski radovi

Pacijenti iz dijaspore ovdje najviše rade kompleksne protetske radove, kao što su krunice, mostovi i implantati“, ističe dr. Musa. Ona tvrdi da su joj brojni pacijenti prilikom kontrolnih pregleda posvjedočili kako je kvaliteta rada u Mostaru na razini kvalitete europskih standarda, ali financijski neusporedivo povoljnija.

„Osmijeh za jedan dan“ mnogim građanima europskih zemalja najprivlačniji je u Stomatološkoj poliklinici Jurišić.

No vlasnik poliklinike Gordan Jurišić naglašava, kako je nakon osmijeha za jedan dan nužno uz konzultacije s liječnicima dolaziti na redovite kontrolne preglede, što je nužno da znaju svi oni koji se odluče na veliki poduhvat za neodoljivi osmijeh.

Povećan broj pacijenata iz Hrvatske

Pored velikog broja pacijenata iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Irske...mostarski stomatolozi sve su privlačniji i građanima susjedne  Republike Hrvatske.

U ordinaciji Šimović susreli smo 40-godišnjeg Stipu koji dolazi  iz Splita petkom poslije posla kako bi za Božić imamo lijep osmijeh.

Ovdje dolazim jer,  most koji sam imao je pukao najednom. Ne može se popraviti nego se mora raditi sve u kompletu, što je jako velika investicija. Doznao sam  da je ovdje kvaliteta rada vrhunska, a cijena gotovo pa duplo niža nego u Splitu, tako da mi se isplati doći. Važno mi je da sam dobio i termin petkom poslije podne tako da dođem nakon posla“, kaže Stipe za Pogled.ba.

Važno održavanje zubi

Vlasnik stomatološke ordinacije dr. Mario Šimović naglašava kako se termini dogovaraju u skladu sa željama i mogućnostima pacijenta bez obzira od kuda dolazi.

Kod nas svi imaju isti tretman, kako u kvaliteti tako i u cijeni“, ističe Šimović za Pogled.ba.

Što se tiče dolaska građana iz zemalja Europske unije kako naglašava,  godinama je povećan broj klijenata iz dijaspore pred praznike i godišnje odmore kod svih stomatologa u gradu na Neretvi, upravo zbog kvalitete i cijene koji su jednaki za svakoga.

No napominje da je za svakog pacijenta  bez obzira na adresu stanovanja iznimno važno dolaziti redovito na kontrolne preglede koje stomatolog preporučuje, jer bez održavanje zubi ne može biti potpunog zadovoljstva za pacijenta ni za stomatologa.

Autor: G.Š./Pogled.ba