Podijeli članak

Već neko vreme pričamo govori se o Instagram aplikaciji bez lajkova, a od 14. studenoga i u BiH imamo prilikuda i sami vidjeti kako to izgleda.

Instagram je i u BiH sakrio broj lajkova ispod slika i umjesto dosadašnjeg brojača prikazuje se ime nekoliko nasumično izabranih korisnika, koji su lajkali sadržaj, uz “... i drugima“ frazu.

Kad se klikne na “… i drugima“ otvara se prozor sa opet nasumičnim profilima, koji su lajkovali sadržaj, prvo prijatelji, a onda i oni, koji to nisu, uz poruku da samo vlasnik profila čija se objava gleda može da vidi koliko točno je ta objava imala lajkova.

Ista je situacija i sa pregledima - broj pregleda videa, također se više neće prikazivati.

Instagram na ovaj način želi natjerati korisnike da prestanu juriti  za lajkovima i naučiti ih da cijene i prate pravi sadržaj, onaj koji vole, koji će im koristiti i koji će ih na bilo koji način ispuniti, čime će zadovoljstvo aplikacijom i Instagramom biti samo veće.

"Želimo da postanemo najbezbjednije mesto na Internetu", rekao je prilikom najave novih pravila prvi čovjek Instagram aplikacija Adam Moseri.