Podijeli članak

Prerana smrt bubnjara slavne rock grupe Psihomodo pop koji je 11. prosinca iznenada preminuo u 54. godini od posljedica srčanog udara shrvala je mnoge fanove, ali i članove benda.

Nakon dirljivog oproštaja od dugogodišnjeg kolege na čijem pogrebu nije mogao sakriti suze, Davor Gobac je prvi put progovorio o njegovoj smrti.

"U prevelikom smo šoku. Molimo za razumijevanje dok ne dođemo k sebi", rekao je Gobac za Glas Slavonije.

Na pitanje kako su toliko dugo opstali na sceni kaže da vole to što rade i da im nije bilo teško raditi to sve dosadašnje godine. 'Ovo radimo najbolje. Sumnjam da bi bilo ovak' dobro da radimo nešto drugo, kao što sviramo rock'n'roll. Uvijek velim da smo mi science fiction grupa, a ne rock'n'roll grupa, jer živimo već 35 godina od rock'n'rolla u Hrvatskoj, kaj zbilja zvuči k'o šala', ističe Gobac. 

U dosadašnjoj karijeri ne bi ništa mijenjao. 'Ali volio bih da smo se možda probili malo više na svjetsku scenu. No putovali smo po svijetu, ali da smo baš mogli raditi prave turneje - nismo. Ipak smo u nekadašnjem SSSR-u napravili turneju od 60 koncerata i to je bilo odlično. Žao mi je kaj to recimo nismo i po Americi napravili', izjavio je Gobac.

On sam se, kaže, možda malo smirio i postao zreliji. 'Kao da ću odrasti u sljedećih nekoliko dana', poručio je. Najlošije godine Psihomodo popa su, kaže, bile one ratne. 'Čak godinu iza malo je štekalo, a onda je došao unplugged i sve se otvorilo i krenulo. Svako vrijeme nosi svoje poteškoće. Ako imaš dobar materijal, uvijek se nekako poklopi, pa ipak to na kraju na dobro izađe', rekao je.

Progovorio je i na temu rock scene u Hrvatskoj.

'Scena u Hrvatskoj je dosta u banani kaj se tiče izlaska mladih bendova u medije. Dosta je teško. Teško je uopće doći do publike. Programi su dosta zatvoreni, dosta se vrti samo nekakva komercijala. Sve diktira više-manje ukus široke mase koji je kod nas, istini za volju, problematičan. Tako da želim sreću svim mladim bendovima, ali ne znam kaj da im savjetujem', iskren je Gobac. Planovi su mu da sviraju cijelo vrijeme, a Psihomodo pop sprema i novi album. 

Psihomodo pop će u lipnju ove godine proslaviti 35 godina na sceni.