Podijeli članak

Zakazivanje mailova unaprijed dosad je bilo moguće samo uz pomoć vanjskih aplikacija, a Gmail od sada tu mogućnost uvodi među svoje postojeće značajke.

Jednostavna za korištenje, Gmailova nova značajka korisnicima će omogućavati upravljanje i zakazivanje slanja poruka. To već sada možete isprobati u svega nekoliko klikova koristeći aplikaciju na mobitelu ili verziju na računalu, piše Verge.

Ako to radite na računalu, redoslijed radnji je sljedeći:

- Otvorite novu e-poštu.

- Kliknite na trokut uz plavu tipku “Pošalji”.

- Odaberite neko od predloženih vremena ili kliknite na “Odaberi datum i vrijeme” kako biste unijeli željeno vrijeme slanja.

- Kliknite na “Zakaži slanje”.

Kada je riječ o mobilnoj aplikaciji, koraci su isti, a samo jedna stvar je nešto drugačija – umjesto drugog koraka koji uključuje tipku Send potrebno je, pri otvaranju nove poruke, kliknuti na tri točkice u gornjem desnom kutu zaslona. 

Tada će vam se otvoriti opcije za zakazivanje vremena slanja koje ste predvidjeli, prenosi Index.hr.

Da biste uredno vodili evidenciju i raspored zakazanih mailova, Gmail je dodao novu mapu pod nazivom Schedules. Ako pak odlučite da neki od zakazanih mailova ne želite poslati, jednostavno uđite u mapu Schedules, otvorite poruku koju želite otkazati te odaberite Cancel. U tom slučaju, poruka će se vratiti u skice.