Podijeli članak

Radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar službeno su započeli 7. prosinca prošle godine i trenutno se radi na iskopima temeljne konstrukcije buduće zgrade.

- Trenutno radimo na iskopima temeljne konstrukcije buduće zgrade Klinike za dječje bolesti.

U tijeku je izrada podložnih betona, formiranje armaturnih koševa temeljne konstrukcije. Predhodno smo imali pripremne radove koji su se odnosili na izmještanje postojećih instalacija, usuglašavanje podzemnih instalacija i objekata u okruženju. Tako da smo sada otvorili gradilište sa širokim iskopom građevne jame, podrumskih prostora dječje klinike - kazao je voditelj projekta izgradnje zgrade Klinike za dječje bolesti ispred SKB-a Mostar Robert Glibić.

Što se tiče dinamike izvođenja radova, Glibić navodi kako im vremenske prilike u ovom razdoblju otežavaju izvođenje trenutnih radova, ali da će objekt završiti u planiranom razdoblju. Inače, Ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su krajem lipnja u Mostaru ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ante Kvesić i Josip Kožul uime izvođača radova tvrtke "A3". Vrijednost ugovorenih radova je 17,5 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda.

Rok za završetak radova je 16 mjeseci. Kako je ranije istaknuto staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga su se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirati na 9.000 kvadrata i imat će 200 kreveta, duplo više nego sada.