Podijeli članak

Načelnik općine Glamoč Nebojša Radivojša izjavio je Srni da glamočki Srbi podržavaju inicijativu Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH da stanovnici srpskih povratničkih općina 13. i 14. rujna blokiraju promet prema Livnu i Bihaću zbog namjere HDZ-a da obilježi 24 godine od ”oslobođenja Drvara”.

”Podržavamo inicijativu Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH. Jednostavno, moramo biti jedinstveni u zaštiti prava srpskog naroda o kojima nitko u FBiH ne vodi računa”, rekao je Radivojša.

Istaknuo je kako je za Srbe u povratničikm općinama neprihvatljiva i namjera Vlade Unsko-sanskog kantona da izmjesti migrantski centar u srpsko selo Medeno Polje.

Podsjećamo, Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH pozvao je stanovnike Drvara, Grahova, Glamoča i Bosanskog Petrovca da 13. i 14. rujna obustave promet prema Livnu i Bihaću zbog najave HDZ-a BiH iz Hercegbosanske županije da obilježi 24 godine od “oslobođenja Drvara” i namjere Vlade Unsko-sanskog kantona da izmjesti migrantski centar u srpsko selo Medeno Polje.