Podijeli članak

Simpatičnom rečenicom "'Ko o čemu, baba o uštipcima", organizatori gastro-turističke manifestacije "Uštipak fest" najavili su ovogodišnje izdanje festivala koji će se održati 28. rujna na glavnom čapljinskom trgu s početkom u 17 sati.

Na trgu će biti postavljene drvene kućice s potrebnom kuharskom opremom za pripravu uštipaka, a miris tradicionalnih hercegovačkih uštipaka širit će se čapljinskim trgom sve do kasnih večernjih sati.

Posjetitelji će kušati uštipke, degustirati sir, pršut, vino i pivo, a potom će kroz mini radionice s bakama u tradicionalnim nošnjama doznati kako se nekada spravljao uštipak i korisne savjete za njihovu pripremu te uživati u zabavno-glazbenom programu u kojem će sudjelovati Trio Gušt i kulturno-umjetnička društva.

Organizatori ističu kako će, pored toga, hercegovački ugostitelji predstaviti ponudu svojih uštipaka pa će posjetitelji napokon doznati tko to u Hercegovini pravi najbolje uštipke koji će biti i nagrađeni.

Djeca su više nego dobro došla te se za njih pripremaju posebna iznenađenja – Lino party s Lino uštipcima; pregršt zanimljivih igara s uštipcima, balonima, maskotama.

U suradnji s parterima i sponzorima festivala bit će predstavljena i "Trpeza naših predaka", stoji u najavi događaja.

PROGRAM MANIFESTACIJE:

17:00 – 18:00 Lino party s Lino uštipcima

18:00 – 18:20 Svečano otvorenje festivala

18:20 – 20:30 Mini gastro radionice te predstavljanje “Trpeze naših predaka”, natjecanje amatera u spravljanju uštipka, ocjenjivanje restoranskih najboljih uštipaka itd

20:30 - 21:00 Nastup KUD-ova 

21:00 - 00:00 Koncert “Trio Gušt”

Voditelj manifestacije: Boris Čerkuč


Ovaj specifični festival koji promovira autohtonu gastronomiju Hercegovine organizira se u suradnji s partnerima: Grad Čapljina, Federalno ministarstvo kulture i športa, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada HNŽ/K, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K, Turistička zajednica HNŽ/K, Udruga STAP, Udruga Life.