Podijeli članak

Stručnjakinja otkriva ključ za dugoročno sretne veze i što je pogubno za njihov opstanak.

Nova studija Scotta Carrolla, psihijatra i autora knjige "Don't Settle: How to Marry the Man You Were Meant For" (Nemoj se samo skrasiti: Kako se udati za muškarca kojem si suđen") otkriva ključ za uspješan start dugoročno sretne veze.

Prema njegovom sudu, parovi koju su na početku svoje ljubavne veze ne bi se smjeli viđati više od dvaput tjedno, piše Independent. U ranim fazama veze uzbuđenje nas navodi na to da s novim partnerom / partnericom provodimo što je više vremena moguće. No, izgleda da je to pogrešno, prenosi N1.

"Važno je držati se pravila viđanja dvaput tjedno kako bi našim osjećajima dali dovoljno vremena da se na neki način izdignu iz naše podsvijesti", smatra Carrolla.

Ovi duboki osjećaji su važni jer nam pomažu vidjeti sve probleme vezane za našeg novog partnera.

S njim se slaže i klinički psihijatar Seth Mayers koji tvrdi da prečesto sastajanje novih ljubavnika može dugoročno negativno utjecati na vezu. "Ono što uništava mnoge veze je ubrzavanje razvoja događaja", tvrdi Mayers koji dodaje kako prečesti susreti rezultiraju snažnijom potrebom za fizičkim i seksualnim kontaktom čime se riskira prerani razvoj snažnih emocija prema novom partneru.

Često nalaženje nam stvara iluziju intimnosti i ovisnosti iako znamo da su za iskreno zbližavanje i povezivanje potrebni mjeseci, ponekad i godine.