Podijeli članak

Franjevačka mladež (Frama) u Mostaru proslavila je večeras 20 godina svoga postojanja i djelovanja uz sveto misno slavlje te glazbu i zakusku.

Franjevačka mladež od 1999. godine okuplja mlade grada na Neretvi, ali i šireg područja. Frama je bratstvo mladih katolika koji nastoje živjeti evanđelje po uzoru na svetog Franju Asiškog.

Kroz 20 godina postojanja kroz mostarsku Framu prošlo je na stotine mladih koje je izgradila i formirala, uvelike utjecala na njihov život i poziv. Mnogi su se ostvarili na različitim životnim poljima, dok je nekolicina njih izabrala redovnički poziv.

Kako su poručili iz mostarske Frame, tijekom ovih 20 godina provedene su brojne akcije i projekti na razini samog bratstva, ali i grada, a neke su odjeknule i znatno šire. Prikaz 'Živih jaslica' su postale tradicionalne na Badnju večer svake godine u Mostaru, kao i projekt najvećih tipki glasovira i kampanja protiv psovke.

Naravno, tu su bile i brojne humanitarne akcije za najpotrebitije provedene na raznovrsne načine. Također, Frama Mostar bila je prisutna na svim 'Susretima Hrvatske katoličke mladeži' te na dolascima pape Benedikta u Hrvatsku i pape Franje u Bosnu i Hercegovinu.