Podijeli članak

Fotografkinja se razbjesnila kad je jedna nepristojna gošća na vjenčanju upropastila njezinu fotografiju trenutka u kojem mladoženja po prvi puta ugleda svoju buduću ženu u savršenoj vjenčanici.

Na Facebooku je sa svima podijelila prizor u kojem vidimo mladenku kako s ocem prilazi oltaru. Taj dirljivi trenutak uništila je gošća ispruživši ruku s mobitelom, pokušavši i sama snimiti taj prizor.

Fotografija se pojavljuje uz tekst u kojem otvoreno poručuje djevojci da je upropastila taj svečani trenutak sa svojim mobitelom, onemogućivši službenu fotografiju. Zapitala se shvaća li žena s mobitelom kako se sad osjećaju mladenka, mladoženja i njihove obitelji. "Ne samo da si mi upropastila fotografiju, nego si i ovaj trenutak zauvijek oduzela mladencima i njihovim obiteljima", napisala je bijesno fotografkinja Hannah.

"A što si ti zapravo planirala s tom svojom telefonskom fotografijom? Mislila si je isprintati? Sačuvati? Svaki dan je promatrati? Ne. Ništa od toga!", dodala je. Hannah je nastavila objašnjavati da bi mladenci taj trenutak zauvijek pamtili da su uspjeli dobiti dobru fotografiju. 

Hannin napad završava iskrenom molbom svim gostima na vjenčanjima da žive u trenutku, da događaj prate izravno, a ne preko zaslona svojih mobitela. "Prestanite trenutke proživljavati preko mobitela, ugasite ih i uživite se u ceremoniju koja se odvija pred vama. Da niste dragi mladencima, ne bi vas pozvali na vjenčanje, i zato meni prepustite posao fotografiranja, a vi sjedite mirno i koncentirrano, uživajte u trenutku koji se za te lvaše prijatelje događa jednom u životu", odlučna je Hannah.

Hannin status na Facebooku dobio je 159.000 lajkova i 1000 komentara. Mnogi drugi fotografi javili su se s komentarima podržavši ideju da se gosti moraju suzdržati na vjenčanju i profesionalnim fotografima dopustiti da rade svoj posao. 

Jedan fotograf napisao je da je dosada snimao tisuću vjenčanja i često komentirao upravo takve i slične događaje otkad su nam mobiteli svima postali opsesija. Ponekad mu je uspjelo dotrčati do gosta koji se našao u kadru i zamoliti ga da se odmah makne, ali u mnogim situacijama fotografi nemaju više od nekoliko minuta za dobru snimku. 

Međutim, bilo je i puno onih koji su napali Hannu jer nije predano radila svoj posao i upozorila uljeza da se makne iz kadra. 

"Žao mi je, Hannah, ali ovo što si napisala je glupo. Imala si ti dovoljno vremena da napraviš brdo fotografija iz raznih kuteva", bio je jedan od komentara usmjeren protiv fotografkinje.

"Možda bi pomoglo da postaneš bolji fotograf i pronađeš kadar i kut iz kojeg nećeš imati mobitel na fotki", pridružio se još jedan napada,

 Kolega fotograf na koncu joj je dobacio da on snimi najmanje stotinjak fotografija svakog važnog trenutka na vjenčanju i nikad mu se nitko nije tako našao u kadru da barem jednu od tih stotinjak fotografija ne može iskoristiti.