Podijeli članak

Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH posjetili su u petak Studentski centar Sveučilišta u Mostaru u sklopu svog radnog posjeta Bosni i Hercegovini.

Studentski centar Mostar za svoju Sportsku udrugu i njene klubove u 2017. godini dobio je 80.000 kuna pomoći od Republike Hrvatske u sklopu projekata iz područja obrazovanja, kulture, sporta i ostalih područja od interesa za Hrvate izvan Hrvatske koje financira hrvatska vlada. 

"Hrvatska vlada pomaže svim institucijama i svemu onome što će doprinijeti obrazovnom sustavu u BiH, poglavito hrvatskom narodu i mladosti, s ciljem da ta djeca steknu vještine i sve ono što će im omogućiti život koji trebaju ostvariti ondje gdje su i rođeni, odnosno na područjima odakle dolaze", kazao je prilikom posjeta Zvonko Milas te naglasio da su brojni uspjesi sportskih klubova u sklopu Studentskog centra Mostar i popunjeni kapaciteti smještaja pokazatelj da se veoma dobro radi.

Ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Vladom RH te naglasio kako je i danas,  kada visoko obrazovanje broji puno manje studenta te se mladi teško odlučuju za fakultet, smještajni kapacitet SCM-a ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Uz pomoć hrvatske vlade i nekih naših ministara koji financiraju sport i naše druge aktivnosti mi imamo ovdje pet sportskih klubova, dva premijerligaša, mušku košarku SKK Student i žensku odbojku SOK Mostar. Hrvatska vlada prošle godine pomogla nam je s 80 tisuća kuna, a ove godine nam je obećana je pomoć neke u vidu opremanja doma i još nekih dodatnih sadržaja", istaknuo je Mikulić.