Podijeli članak

Tagovi

Sveučilište u Mostaru, u suradnji s nadležnim županijskim ministarstvom, organiziralo je završnu smotru za buduće studente koja je održana na Građevinskom fakultetu SUM-a.

Na smotri su se učenicima završnih razreda srednjih škola, i svim zainteresiranim, predstavili Sveučilište: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor.

Rektor mostarskog Sveučilišta Zoran Tomić ovom prilikom je istaknuo kako je Sveučilište u Mostaru jedino priznato sveučilište iz BiH u Europi.

Savjet rektora Tomića svim maturantima je da se pokušaju samo motivirati.

„Svaka pobjeda počinje prvo u glavi, prvo pobijedite sebe, a nedvojbeno je kako će te kroz ovaj studij dobiti znanje. Drugi moj savjet bio bi da iskoriste jedan semestar i odu na razmjenu te na taj način steknu nova znanja, nova iskustva i nove prijatelje“, kazao je Tomić.

Marko Džoić predsjednik Studentskog zbora SUM upoznao je maturante sa studentskim aktivnostima te prezentirao sve sadržaje koji se studentima SUM- a nude. Džoić je naglasio kako jedino mostarsko Sveučilište potiče na kulturno uzdizanje.

„Samo na našem Sveučilištu svaki student može otići besplatno u kazalište. Tu mogućnost im pruža Studenski zbor zbog uspješnu suradnju s HNK.“ ističe Džoić.

Jedan od današnjih posjetitelja maturant Marko Šaravanja izrazio je svoje zanimanje za Fakultet Elektrotehnike.

„Upisao sam srednju elektrotehničku školu zato što to volim i što mi se sviđa, dobar sam učenik, a dalje bi želio nastaviti s fakultetom Elektrotehnike i nadam se da ću uspjeti upisati fakultet“, govori Šaravanja.

Do sada je smotra održana u Zapadnohercegovačkoj, Hercegbosanskoj, Srednjobosanskoj i Posavskoj županiji.