Podijeli članak

Velikim koncertom završene su  ljetne igre 'Duga' u mostarskoj župi Sv. Ivana apostola i evanđeliste, okupljajući stotine mladih svih dobnih skupina, koji su u protekla dva tjedan kroz igre bez granica, molitvu i pjesmu hranili dušu i tijelo.

U veselom i svetim duhom ispunjenom ambijentom crkvenog dvorišta tako je uz večernju svetu misu i molitvu te pjesmu i ples ovogodišnja manifestacija i završen.
 

Najzaslužniji za cijelu priču kako su voditelji kazali je župnik Župe Sv. Ivana apostola i evanđeliste don Mladen Šutalo koji je kako su mladi naglasili cijelo vrijeme bio snaga i podrška svima. Da je njegova pažnja bila bezuvjetna i nepresušna posvjedočila su iskrena djeca skandirajući 'dumo mi te volimo'.

Vidno preplavljen emocija i župnik Šutalo je pozdravljajući sve okupljanje kazao kako je ovo posebna večer u mostarskoj Župi Sv. Ivana kako djeci i njihovim roditeljima, svim sudionicima tako i svećenicima.

„Bogu hvala i ovoj mladosti od najmlađih do ovih najstarijih, animatora, koordinatora, i supervizora. Danas mi je bio poseban dan jer su tri –četiri curice posvjedočile što su njima bili Dani Duge. Ja gledam njih tri-četiri plaču ko' kišna godina, ja mislio netko nogu slomio, a bilo je i lomova, jer je ovo stvarna igra a nije virtualni svijet. Pitam ih ja što im je bilo, one plaču zato što su završili ljetni dani Duge,  pa vjerujem da je to možda i najbolja ocjena svega onoga što se događa ovdje i po njima u ovoj župi“, kazao je Šutalo.

Blagoslovio je sve nazočne i sve sudionike Duge pozvao da budite dionici saveza između Boga i čovjeka i preko ove župe, te u ime  svećenika zahvalio svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos za ovogodišnje ljetne dane Duge.
„Pobijedili su tamno plavi- a to je  simbol vjere i narančasti a to je simbol sreće. Ako povežemo ova dva pojma, vjerujem da ne treba tražiti puno povezanosti, ako je čovjek vjernik treba to svjedočiti svojom srećom, a ova mladost je ovu župu učinila sretnom i zbog toga sam ponosan što sam upravitelj ove župe“, kazao je Šutalo.

Supervizori ovogodišnje pruge Jelena Šutić, Ivan Brajković i Marino Čović su također zahvalili svim sudionicima a posebice animatorima kojih je bilo 110, u nadi kako će za godinu dana ponovno ljetni dani Duge unijeti radost u Župu Sv. Ivana apostola i evanđeliste, a svi sudionici ovogodišnje manifestacije do tada svoju vjeru svjedočiti noseći radost u srcima.
 

U duh veselja i radosti završnicu manifestacije velikim koncertom je uveličala mostarska glazbena skupina Twist, na poseban način donoseći pjesme „Velik si Isuse“, Rijeke žive vode“, „Krist na žalu“...
 

Nesvakidašnju atmosferu uživo je prenosio Pogled.ba. kao i prvi dan natjecanja koji možete pogledati OVDJE


Autor: G.Š./Pogled.ba       Foto: Gojko B. Soldo