Podijeli članak

Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru danas je svečano promovirao 649 diplomanata svih fakulteta koji su svoje školovanje završili u prošloj 2018. godini.

Promocija diplomanata održana je u Sportskoj dvorani USRC 'Midhat Hujdur – Hujka', a ovom prilikom diplome je dobilo 538 studenata koji su završili prvi ciklus, dok je 111 studenata koji su završili drugi ciklus studija dobilo diplome magistara struke. Najveći broj diplomiranih na oba ciklusa je na Nastavničkom fakultetu (208), zatim Fakultetu humanističkih nauka (102) te Fakultetu informacijskih tehnologija (93).

Rektor mostarskog Univerziteta prof. dr. Elvir Zlomušica čestitao je diplomantima i njihovim obiteljima na postignutom uspjehu te poručio kako su u vremenu koje dolazi očekivanja i zahtjevi društva u odnosu na akademske institucije u BiH sve veći.

"Moramo nastojati i težiti ka izgradnji društvu znanja prateći sve EU standarde kako bi Univerzitet 'Džemal Bijedić' bio još transparentnija, efikasnija i uspješnija institucija. Univerzitet u  Mostaru ovih dana nizom manifestacija obilježava 42. godinu osnivanja, a ovo danas je svaka najvažnija i najveća manifestacija Univerziteta u godini", istaknuo je tijekom svog govora rektor Zlomušica te dodao kako se promocija svih diplomanata na Univerzitetu održava zajedno čime se želi simbolizirati jedinstvo i snaga javnog Univerziteta u Mostaru.
 

U povodu 42. godišnjice na Univerzitetu će i sljedećih dana biti upriličen niz manifestacija, pa će tako u ponedjeljak, 11. veljače, biti upriličen prijem umirovljenih zaposlenika Univerziteta, dok su četvrtak, 14. veljače i petak, 15. veljače rezervirani za Svečanu akademiju Univerziteta, odnosno promociju “Zbornika radova Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti”.