Podijeli članak

Snijeg u Mostaru počeo je padati danas oko 17 sati i već je zabijelio grad na Neretvi te je vidljiv tanki sloj na krovovima automobila i drugim površinama. 

Snijeg je ovih dana prekrio i gotovo cijelu Hercegovinu te je zabilježen u Širokom Brijegu, Posušju, Čapljini i Grudama. Snijeg je najavljen i za iduća tri dana, te ga se očekuje u svim krajevima Hercegovine, pa čak i na krajnjem jugu.
 
Trenutna temperatura je 1 stupanj. Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a izdala je danas upozorenje o nadolazećim snježnim oborinama. Upozorenje je usmjereno prema svim općinskim službama Civilne zaštite u HNŽ-u, Civilnoj zaštiti Grada Mostara te Ministarstvu prometa i komunizacija HNŽ.

- Prema podacima dobivenim od Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda, od srijede 9. do subote 12. siječnja 2019. godine očekuju se obilnije snježne oborine, u nizinama do pola metra, a na planinama i do visina od jednog metra, kojima će prethoditi i slijediti niske temperature. Za očekivati je da će ove oborine i najave niskih temperatura otežavati svakodnevne aktivnosti stanovništva - istaknuli su. 

U Mostaru se veći snijeg ne pamti još od veljače 2012. godine kada je snježna oluja pogodila Grad na Neretvi.