Podijeli članak

Proteklog vikenda u Mostaru je, u dvorani na Bijelom Brijegu održan najjači judo turnir u regiji "Borsa Open", u organizaciji mostarskog judo kluba Borsa,  koji je u ovom izdanju opet oborio rekorde po broju zemalja učesnica te broju natjecatelja.

Čak 29 država imale su svoje predstavnike na ovom izdanju Borsinog turnira a na tatami je izašlo oko 1100 boraca. Uz trenere, klupsko osoblje i rodbinsku pratnju računa se da je Mostar posjetilo oko 1500 ljudi proteklog vikenda a "Borsa Open" se prometnuo u najveću sportsku manifestaciju Bosne i Hercegovine. 

Valja spomenuti kako se se na ovom turniru našli borci i iz daleke Južnoafričke Republike dok su premijerno na turniru nastupili i natjecatelji iz Alžira, Libije i Uzbekistana. 
 


Danas i sutra, nakon turnira održat će se i dvodnevni međunarodni  trening kamp. Najuspješnija ekipa na turniru bila je Akademik iz Nikšića, dok su iza njih plasirani Kodokan s Kosova a treći Randori iz Istočnog Sarajeva. Sjajan nastup imao je i judo klub Hercegovac koji se po broju medalja plasirao odmah iza ovog vodećeg trojca. 

AU:B.B.