Podijeli članak

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru upriličio je Božićni prijem Ususret Božiću. Tom prigodom svečano je otvoren znanstveno - istraživački laboratorij 'Ruđer Bošković', čije opremanje je omogućeno uz potporu Vlade Republike Hrvatske. 

Laboratorij je otvorio Konzul RH Velimir Pleša zajedno sa Glorijom Zlatić, studenticom Studija kemije i biologije koja je svojim sudjelovanjem na raznim projektima tijekom razmjene studenata u Velikoj Britaniji i Argentini znatno doprinijela širenju imena i ugleda Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti. 

„Osobito mi je zadovoljstvo što mogu kao predstavnik Hrvatske danas nazočiti jednom ovakvom događaju, koji ima prekrasan naziv Ususret Božiću, a događa se u vrijeme Adventa. Moje zadovoljstvo i sreća što sam ovdje s vama proističu iz toga, jer je lijepo vidjeti kako u Mostaru, i u Hercegovini ima projekata kakav se danas otvara ovdje. Hrvatska država je sasvim sigurno jednom zauvijek shvatila i za tim će se voditi, da ulaganje u ovakve projekte puno znači za opstanak Hrvata na prostoru Bosne i Hercegovine“, poručio je konzul Pleša. 

Sve prisutne je pozdravio dekan FPMOZ-a prof. dr. Mario Vasilj. 

„Ulaganje u znanje očito je Vlada Republike Hrvatske prepoznala kao važan čimbenik budućnosti našeg naroda, kao što je prepoznala i nas kao instituciju koja u tome može pomoći. Stjecanje kompetencija naših studenata prilog je našem opstanku i poboljšanju društvenih odnosa u Bosni i Hercegovini“, kazao je Vasilj poželjevši svima Sretan Božić i Novu godinu. 

Nakon službenog dijela programa uslijedio je domjenak i ugodno druženje.