Podijeli članak

Mostarski studenti večeras u  Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, publiku oduševili premijernom izvedbom predstave 'BoRba' koja je održana u  sklopu Dana Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. 

Predstava pod nazivom „Bo(R)ba“ smještena je u modernom svakodnevnom životu Mostara koji čine dvije krvno povezane obitelji i skupina studenata na fakultetu.

Ovaj komad ima za cilj prikazati disfunkcionalnost obitelji koja ostavlja tragove na generacijama iza sebe, neobične tradicionalne istupe nepojmljive za 21. stoljeće, ali i zorni prikaz odnosa u obitelji koje imaju adolescente za djecu.
S druge strane, radnja se paralelno vrši i na fakultetu prilikom čega glumci imaju jasan zadatak - pokazati mostarskoj publici kako izgleda studij u novo moderno doba, kakve se spletke tamo kriju, te kako generalno izgleda biti student u današnje vrijeme.
 

Kojim se sve to metodama služe studenti kako bi došli do diplome, na svojski način su pokazali mostarski studenti u predstavi neobičnog i dvojakog simboličnog naziva koji iza sebe grije puno tajni.

Predstavu u režiji Nine Lončar i Ive Čarapina, te scenarij Nine Lončar utjelovili  mostarski studenti kroz glumu, ples i pjesmu uz glazbenu i vokalnu pratnju Antonie Ivančić.

Glumci: Tea Pandža, Ivan Prskalo, Ana Dragozet, Ivo Čarapina, Srđan Kravić, Antonija Kolakušić, Ivo Marijan Planinić, Matea Vladić, Nina Lončar, Kristina Katić, Božana Martić, Ilija Čović, Kristina Ivanković, Mirko Ćutuk, Danea Buhovac, Ružica Jozipović i Ivan Ivančić.


Autor: D.G./Pogled.ba,  Foto: Gojko B.Soldo/Pogled.ba