Podijeli članak

Mostarski studenti iz Kickboxing cluba Eagles Studentskog centra Mostar tijekom današnjeg dana peku palačinke, kako bi podjelom slastica prikupili novčana sredstva i razveselili školarce u Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama u Mostaru.

Trener Kickboxing cluba Eagles SCM Mario Matuka za Pogled.ba kaže kako je povod ove akcije sutrašnji blagdan Svetog Nikole, kada planiraju posjetiti navedenu školu i razveseliti mališane u toj obrazovnoj ustanovi.

"U suradnji sa Studentskim centrom u Mostaru organizirali smo akciju prikupljanja novčanih sredstava za učenike Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru, a ideja za pečenje palačinki je bila odlična, što se pokazalo pri samom početku akcije", kaže Matuka za Pogled.ba.
 

Dobar je osjećaj kako kaže i za vrijeme pravljenja palačinki s vrhunskim kuharicama iz SCM i kolegama, ali i za vrijeme dijeljenja slastica, kojima nitko ne može odoljeti.

"Mi studentima dijelimo palačinke a oni nam simboličnom novčanom naknadom uzvraćaju i direktno sudjeluju u plemenitoj akciji kojim želimo razveseliti djecu s posebnim potrebama. S obzirom na to da je sutra Sveti Nikola odlučili smo toj djeci uljepšati blagdanske dane .Tako da što god novaca skupimo od prodaje palačinki tijekom dana sutra ćemo toj djeci pokloniti", kaže Matuka za Pogled.ba


U prvih sat vremena podijelili su preko 100 palačinaka, a dijelit će ih i u večernjem terminu u razdoblju od 18 do 19,30 sati u prostorijama Studentskog centra Mostar. 

Sportaši su kako poručuju spremni peći palačinke čitav dan ako treba, jer znaju da će na taj način razveseliti mališane iz Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru, na blagdan omiljenog dječjeg sveca 'Svetog Nikolu'.Autor: G.Š./Pogled.ba