Podijeli članak

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu (APTF) Sveučilišta u Mostaru održana je u ponedjeljak u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Ovom prigodom promovirano je 113 diplomanata koji su na APTF stekli zvanja prvostupnika, magistara i diplomiranih inženjera.
  
Prorektor Sveučilišta u Mostaru Ivo Čolak čestitao je studentima na postignutim rezultatima i svima koji su pridonijeli ostvarivanju ovoga uspjeha. 

"Diplome koje ćete danas dobiti nemojte promatrati samo kao neku potvrdu, kao neki papir. One znače puno više i nastojte da šira društvena cjelina i više ljudi imaju korist od njih. Od svojih profesora na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu dobili ste znanje, a od svoga fakulteta i Sveučilišta u Mostaru danas dobivate diplomu.
Ovo je veliki dan i velika godina za vas", poručio je Čolak i podsjetio kako je ova godina bila važna i za Sveučilište u Mostaru.

"U ovoj 2018. završen je jedan dio dugotrajnog procesa integracije, na što smo iznimno ponosni. Izrađena je Strategija razvoja Sveučilišta od 2018. - 2023. godine, potpisani su brojni međunarodni sporazumi s poznatim europskim i svjetskim sveučilištima, otvoreno je nekoliko novih studija, prije svega ističem zajedničke doktorske studije sa sveučilištima iz EU. Također, ušlo se u niz značajnih međunarodnih projekata, dosta se radilo i na infrastrukturi Sveučilišta, a mislim da se i na financijskom planu osjetio pomak", istaknuo je prorektor Čolak u svom obraćanju.
 

U svom prigodnom obraćanju dekan Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Ivan Ostojić kazao je kako su ove diplome nagrada studentima i njihovim roditelja za trud i odricanje svih ovih godina, te je ujedno podsjetio kako je APTF počeo s radom prije točno 24 godine, a njegovo osnivanje, kako kaže, bilo je rezultat naraslih potreba za obrazovanjem kadrova za poljoprivredu kao vrlo važnu djelatnost u okviru strategije razvitka ovog područja, ali i šire.

"Ove godine otvorili smo tri nova studijska programa na diplomskom studiju agronomije i to studij fitomedicine, studij vinogradarstva i vinarstva te studij zootehnike. Za iduću akademsku godinu pripremamo poslijediplomski specijalistički studij nutricionizma", naglasio je dekan Ostojić.

U svečanom programu prije dodjele diploma nastupila je klapa Drača.
 

D.M./Pogled.ba