Podijeli članak

Velikim koncertom ispred crkve sv. Ivana Apostola i Evanđelista završeno je dvotjedno druženje pod nazivom "Ljetni dani duge", koji je okupio vjernike svih uzrasta. 

"Od 2001. godine, u vrijeme ljetnih mjeseci, u našoj župi organiziramo dvotjedno druženje za vjeroučenike naše župe koje smo nazvali LJETNI DANI DUGE. 

To je organizirano vrijeme koje je ispunjeno molitvom, pjesmom, plesom, zabavom, grupnim radom i grupnim natjecateljskim igrama te raznim vrstama kreativnosti i izletima. Djecu dijelimo u dvije dobne skupine, od 1. do 3. razreda te od 4. do 7. razreda osnovne škole. U LjetniM danIMA Duge mogu sudjelovati djeca koja idu redovito na župni vjeronauk (od 1. do 3. razreda) te djeca od 4. do 7. razreda koji su članovi jedne od 7 živih zajednica dječjeg pokreta DUGA. Ima i pokoja iznimka.

Svaka skupina djece ima 7 grupa, prema sedam duginih boja, a svaka dugina boja ima značenje jedne od kršćanskih naravnih ili nadnaravnih kreposti (npr.: zelena boja je simbol nade, crvena boja je simbol ljubavi…). Svaka od 7 grupa ima svoju zastavu s vlastitim simbolom, bojom i nazivom dotične kreposti. Sva djeca dobiju kape na kojima je otisnut logo Duge i trake određene boje, da se zna kojoj grupi pripadaju.

Za sudjelovanje u Ljetnim danima Duge svako dijete treba ispuniti prijavnicu s potpisom roditelja i dati malu participaciju u troškovima ove manifestacije kreativnog crkvenog zajedništva. Participacija je uvedena tek prije dvije godine. Bila je 2 KM, a 2007. je 5 KM. Novac se isključivo koristi za nabavu materijala koji služi za igre i kreativni rad s djecom. Siromašna djeca i djeca iz brojnih obitelji ne daju participacije", stoji na web stranci Župe sv. Ivana Apostola i Evanđelista.