Podijeli članak

Zlatno sunce Mostara i Grand Prix " Melodija Mostara 2017” osvojio je Goran Škerlep za skladbu "Kad dođe kraj", u natjecanju među 14 skladbi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske,  Njemačke i SAD-a, a prvom nagradom publike  okitio se Diego Zuliani sa skladbom "Neka barem ti si sretna".
 


Nagradu za najbolju interpretaciju osvojila je Tommi Mishellskladbom "Ka vira ću doć", dok je drugi mjesti stručnog ocjenjivačkog suda osvojio Niko Bender skladbom "Dobro ti jutro grade moja", a drugio mjesto publika je dodjelilagrupi Makao za skladbu "Moja rano".

Treće mjesto stručnog ocjenjivačkog suda osvojiio je Berni skladbom "Ajte' samnom tamburaši", dok je treće mjesto publika dodjelila Sinovima Hercegovine za skladbu "Hercegovko iz grada Mostara". Nagradu za najbolje stihove osvojio je Pero Križanović za skadbu "Tebi", a nagradu dijaspore osvojila je grupa Kiše jesenje sa skladbom "Rodni kraju".

Nagradu za nabolju koreografiju osvojila je Željka Bošnjak Zovko sa skladbom "Reci im", dok je se nagradom najbojeg debitanta okitila etno skupina Čuvarice sa skladbom "Divojka", a nagrada za najbolju glazbu dodjeljena je grupi Mi za skladbu "Gavran".Mostarska plesna skupina Mo-Stars u velikoj dvorani Hrvatskog doma „Herceg Stjepan Kosača“ u Mostaru večeras je plesnom izvedbom otvorila glazbenu noć grada na Neretvi koju donosi 23. izdanje Melodija Mostara.
 


Prije izvedbi pjesama u konkurenciji za nagrade, glazbena noć je započela izvedbom šest skladbi koje su uvrštene u projekt “Biseri Mostara”. Riječ je o dva CD-a na kojima će se u izdanju Song-Zelexa i Croatia Recordsa naći 40-ak skladbi koje su označile Melodije Mostara od samih početaka tog festivala.

Tako je Giuliano otpjevao skladbu “Tama” koju je pjevao na Melodijama Mostara 1996. Potom je ljubitelje glazbe počastila  skladbom “Poslušan” grupa „Nešto između“, kojaje protekle godine osvojila „Zlatno sunce Mostara“. U show programu noći ispunjene glazbenim natjecanjem nastupio je Tomislav Bralić i klapa Intrade.
 


Na sceni „Melodija Mostar“ koje su po prvi put održane sad već daleke 1995 godine, kroz 23 izdanja, na čelu sa direktorom Kristijanom Božom Čarapinom i njegovim suradnicima izrasla su velika glazbena imena, a ovaj festival je poprimio međunarodni karakter i zauzeo prestižno mjesto zabavne glazbene zbilje.
 


„Melodije Mostara“ su festival koji od samih početaka  daje priliku mladim izvođačima i autorima da se predstave javnost“, u više navrata je istaknuo direktor Čarapina. Upravo na taj način ovaj festival je iznjedrio mnoga poznatima glazbena imena. Stoga se tradicionalno dan nakon finalne večeri održava dječji festival, pod nazivom „Male melodije Mostara, koji je za sutra najavljen s početkom u 18 sati.
 


Scena Melodija Mostara za ljuditelje glazbe je poznata i po nastupima velikih glazbenih imena, među kojima su Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Neda Ukraden, Marko Perković- Thompson, te Guliano koji svoje sudjelovanje nije propustio ni večeras na manifestaciji koja već 23 godine donosi glazbom ispunjenu noć u grad na Neretvi. Uz Guliana noća za pamćenje publici su, svojim nastupima donijeti između ostalih grupa „Latino“, Tommi Mishell, Niko Bete, Tanja Žagor, Slobodan Mišević i Tajna Veza.

Svi koji nisu bili u mogućnosti doći uživo gledati glazbeno natjecanje za prestižne mostarske nagrade, spektakl su mogli pratiti putem izravnog prijenosa u razdoblju od 21 sat do 23,30 sati na BHT1 uz šarmantne voditelje Maju Miralem i Dejana Kukrića.
 
Piše: G.Š./Pogled.ba   Snimio: Gojko B. Soldo