Podijeli članak

Mahir Sinanović, poznati sarajevski frizer, predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na seminaru i kongresu u turskoj Antaliji u gradu Sideu u organizaciji “My Akademi“ iz Antalije, na kojem je sudjelovalo oko 70 frizera iz BiH, Turske, Izraela, Bejruta, Makedonije, Kosova, Njemačke, Švedske...

"U pitanju je važan događaj, kongres europskih i azijskih frizera. Iz naše zemlje sudjelovalo je desetak majstora s makazama, a oni su imali priliku raditi s turskim frizerima na izradi punđi, po čemu su oni u svijetu broj jedan. Prezadovoljan sam kompletnom organizacijom, scenom koja je napravljena za tu priliku, te gostoprimstvom domaćina koji su napravili događaj na jednom svjetskom nivou. Naravno, nestrpljiv sam da novitete i zanimljivosti koje sam tamo naučio kada je tehnika podizanja kose u pitanju podijelim u Sarajevu sa svojim klijentima",  kaže Mahir.

Svoj show u Antaliji, za koji je nagrađen, radio je s dva ženska i jednim muškim modelom. Profesionalne manekenke su bile iz modne agencije iz Istanbula, a muški model je bio Pavle Nikolevski iz „Models In“ agencije iz Makedonije, koji je i frizer i makedonski top-model.

" Nikolevski je iznio reviju do savršenstva, a ona je na kraju i nagrađena i proglašena najboljom. Ja sam, naravno, osmislio cijeli koncept showa, a zanimljivo je da smo za potrebe revije kao glazbenu podlogu koristili pjesmu našeg Bože Vreće „Elma“, za što smo dobili i njegovu suglasnost", ističe Sinanović. 
 

Nakon ovog uspjeha, bh. frizer je dobio dosta poziva i ponuda za suradnju u Turskoj, tako da će već u travnju naredne godine ponovo putovati u Antaliju na jedan projektni show, koji će ustvari biti najava modnog događaja za narednu sezonu.