Podijeli članak

Dino Merlin koji slovi za jednu od najvećih glazbenih zvijezda u regiji koncertom ispod Starog mosta u Mostaru je pokazao da je  pravi čarobnjak ujedinivši u pjesmi sve generacije.

Nakon 18 godina u gradu na Neretvi  je priredio glazbeni spektakl koji će se bez sumnje dugo pamtiti, jer od početka do kraja koncerta više tisuća fanova iz čitave regije uglas je pjevala nove i stare hitove dobro poznate svima.

„Hvala vam što ste tu, što postojite, što imam kome da dam ono što imama“, kazao je Melin oduševljen publikom koja je žedno iščekivala njegov dolazak u grad na Neretvi.

Koncerta  je započeo  pjesmom „Hotel Nacional“ , nakon čega su se redale brojne uspješnice među kojima su „Kad čovjek voli Ženu“, „Laku noć moja mala barbiko“, „ Ne zovi me na grijeh“, „Umri prije smrti“, „Nedostaješ“...
 
 „Zadnji put kad sam radio koncert u Mostaru prije 18 godina, neki nisu bili ni rođeni, a sad su vjerovano tu, kazao je Merlin upitavši ima li ih takvih. Odgovor je izazvao gromoglasne uzvike  mlade generacije koja je potvrdila svoju nazočnost na glazbenom spektaklu.

Izrazivši  zadovoljstvo ljepotom u Mostaru pozvao sve da čuvaju u sjeća taj trenutak, te i sam sa svojim timom napravio selfie s publikom okupljenom na obali Neretve.

Posebne emocije izazvala je pjesma „Mostarska“koju je Dino Melin pjevao upravo pod Starim mostom 2004. godine kad je bilo svečano otvorenje obnovljenog Starog mosta koji je uvršten u UNESCO-ovo blago kulturne baštine.
 

Potpunu čaroliju upotpunio je Klub skakača u Vodu Mostari tradicionalnim skokovima uz baklje, nakon čega je večer završena fantastičnim vatrometom, dok je glazbeni čarobnjak napuštao pozornicu ispod Starog mosta u Mostaru.

Koncert Dine Merlina na platou ispod Starog mosta održava se okviru svjetske turneje „Hotel Nacional“ i u sklopu tradicionalne manifestacije „Mostarsko ljeto“.

 
Autor: D.G./Pogled.ba