Podijeli članak

Velečasni Dubravko Turalija okupio je večeras studente mostarskog Sveučilišta u Župi sv. Tome Apostola na Bijelom brijegu te održao predavanje na temu “Što mladi vjernik treba činiti kako bi u njemu djelovali Božji darovi – što o tome kaže Biblija?“. 

"Studentski utorak" program je Župe sv. Tome Apostola koji svakoga tjedna okuplja studente katolike sa svih fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Vlč. Turalija kroz svoje predavanje nastojao je približiti studentima Božje darove te objasniti osnovne pojme u kršćanstvu i njihove nazive svojstvene hrvatskom narodu.

Mladi su uvijek raspoloženi za suradnju, ukoliko im župnik dopusti. Mladi trebaju ponuditi župniku svoje vrijeme kako bi se sami organizirali u smislu određenih skečeva i programa i na taj način zabaviti sebe i svoje vršnjake“, istaknuo je vlč. Turalija. 

Naglasio je kako među mladima ima onih koji su bliži Bogu, zahvaljujući njihovim duhovnim sposobnostima, ali ima i onih koji su kolebljivi te da te kolebljive u Crkvu mogu privući upravo njihove vršnjakinje i vršnjaci. 

„Izrazito sam zadovoljan brojem studenata, nisam se nadao tolikom broju jer je ispitno razdoblje i svi su pod stresom. Prisutnost studenata večeras govori mi da su oni prije svega zainteresirani što me iznimno raduje“, kazao je. 

Vlč. Dubravko Turalija rođen je u Kupresu. Profesor je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu i pročelnik Ureda za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije. Studirao je biblijske studije i jezike u Rimu, Jeruzalemu, Ateni i Washingtonu.

Studentski utorak održava se svakog tjedna od početka akademske godine u Župi sv. Tome Apostola te je ova godina posvećena mladima. 

J.P./Pogled.ba