Podijeli članak

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Sportskog saveza Grada Mostara i Japanske agencije za međunarodnu suradnju – JICA, danas je u prostorijama Saveza upriličina dodjela poklon kimona za Judo klubove s područja Mostara. 

"Ovo je još jedan u nizu od zajedničkih uspješnih projekata JICE i Saveza. Već ranije kroz spomenutu suradnju treneri iz našeg grada uzeli su učešće na judo edukaciji u Japanu, dok je ovo godine, sredinom veljače organiziran seminar za judo trenere u suradnji s Judo savezom BiH", ističe viši sportski menadžer Sportski Savez Grada Mostara Dženan Šuta.

Učešće na seminaru, kako naglašava uzelo je 50 trenera iz klubova s područja Bosne i Hercegovine, dok je seminar vodio profesor KENJI MITSUMOTO (kodokan, majstor judo-a, crni pojas 7.dan) Inozemni predavač NPO “Solidarnost Međunarodne Judo Edukacije” / Član Judo saveza Japana / Bivši profesor Odsjeka za tjelesni odgoj Tokai Univerziteta / Judo trener na Tokai Univerzitetu

Kimona je u ime JICE uručila koordinatorica JICA projekta gđa. Tsuji Yasuko, dok su kimona preuzeli predstavnici JK Mostar, JK Hercegovac, JK Borsa i JK Neretva. Kimona su poklon  NPO  “Solidarnost Međunarodne Judo Edukacije” iz Japana.