Podijeli članak

U mostarskom naselju Ortiješ nakon dugogodišnjih najava i iščekivanja konačno su počeli radovi za  postavljanja asfalta, što će bez sumnje značajno promijeniti sliku ovoga naselja.

Nekoliko strojeva od jutarnjih sati radi na  poravnavanju terena, kako bi se asfalt postavio u što skorije vrijeme, javio je za Pogled.ba jedan od stanovnika tog naselja.

Unazad par godina u naselju Ortiješ je asfaltirana samo  glavna ulica, ali sporedne ulice bez asfalta stanovnicima Ortiješa uzrokovale su konstantne probleme tijekom svakog godišnjeg doba.

U proljeće i ljeto zbog makadamskog puta prolaskom automobila se stvara ogromna prašina, dok se u jesen stvaraju velike lokve koje prave probleme i vozačima i pješacima. Pored velikih lokvi i nakupina vode na ulicama, stvaraju se i velike količine blata a zimi se nakupine vode pretvaraju u led, što problem čini još većim.

Čitatelj portala Pogled.ba koji je fotografije radova na postavljanju asfalta poslao redakcije ističe kako je ovo jedno od sretnijih razdoblja naselja Ortiješ.

„Postavljanjem asfalta Ortiješ će dobiti izgled pravog prigradskog naselja, a što je najvažnije gotove su brige prohodnosti puta i lomljenja automobila da bi se došlo u Ortiješ“, ističe mještanin za Pogled.ba.