Podijeli članak

U srijedu 16. listopada 2013. godine, u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića Mostar svečano su obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Od samog jutra, ta srijeda je bila posebna i drugačija od drugih. Učenici su pristizali s punim košaricama kruha, peciva, kolača i ostalih pekarskih proizvoda šireći ugodan i topao miris. Cijela škola disala je drugačije, osjećala se toplina i zahvalnost u učenicima, učiteljima, i svim djelatnicima.

Ove godine manifestacija je bila organizirana na način da su u provedbi sudjelovali i članovi lokalne zajednice. Učenici su priredili prigodan program, a u goste, na pokoji zalogaj, toplu riječ, kavu ili čaj pristigli su mali i veliki gosti iz Vrtića Zvončić, Doma za stare i nemoćne Miran san, dječjeg doma Egipatsko selo i predstavnici Humanitarnih organizacija.

Obilježavanje Dana kruha pridonosi razvijanju svijesti o zdravoj prehrani i potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta i prirode. Ovo je prigoda da učenici nauče, znaju cijeniti i razvijaju pravilan odnos prema kruhu kao osnovnoj ljudskoj hrani i simbolu prehrane.

Zahvaljujući rukama vrijednih učenika dio peciva će obradovati i korisnike Pučke kuhinje te se ovim putem zahvaljujemo našim dragim roditeljima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji.