Podijeli članak

Godišnja, 23. revijalna izložba Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) u FBiH pod nazivom "Jesenski likovni salon 2017." otvorena je u četvrtak navečer u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

 Na tradicionalnoj izložbi svoje radove predstavlja 31 izlagač iz cijele Bosne i Hercegovine, od čega troje umjetnika prvi put izlaže svoja djela.

 Izložbu je otvorio predsjednik DHLU-a Dario Pehar, zahvalivši posjetiteljima i izlagačima te napomenuvši kako je izlagača ove godine manje u odnosu na prethodne održane izložbe.

 Ujedno je Pehar i dobitnik ovogodišnjeg priznanja društva za najbolji rad kojega mu je tijekom otvaranja izložbe dodijelio slikar Mario Šunjić.

 Šunjić je Peharov rad ocijenio nenametljivim, lirskim, autentičnim, a kada se uđe u analizu, kako je kazao, svaki Peharov rad jedna je mala enciklopedija likovne umjetnosti.

 Inače godišnju, tradicionalnu izložbu DHLU organizira svake godine od 1994., kada je i osnovano. Izlžbu čine radovi različitih tehnika i formata, a predstavljaju presjek likovne scene.

 Izložba će u Mostaru biti otvorena dva tjedna.