Podijeli članak

Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan prigodnim programom obilježio je Međunarodni dan starijih osoba. Sveto misno slavlje u župnom molitvenom prostoru sv. Franje Asiškoga u Caritasovom pastoralno socijalnom centru „Betanija“ predvodio je mons. don. Luka Pavlović. „UN je osnovao Dan starijih. A mi taj dan slavimo da se sjetimo Božje zapovjedi Poštuj oca i majku svoju da se sjetimo da se trebamo posvetiti, sebe i svoju ljubav starijim osobama“ istaknuo je don Luka u propovijedi.

Današnji susret sa starijim osobama bio je susret djelatnika i korisnika, ali i svih gostiju i starijih i iznemoglih osoba iz okolnih župa koje su bile u mogućnosti sudjelovati.

Don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa Mostar osvrnuo se na značenje današnjeg dana „Caritas je  htio pokazati jedan znak ljubavi prema starim osobama koje su nas učile, ali koje nas i danas svojom starošću i svojom zrelošću uče kako živjeti“. 

Ravnatelj doma „Betanija“ Ante Bender u izjavi za medije naglasio je nužnost posvećivanja pažnje starijim osobama, kako u obiteljskom ozračju, tako i u ustanovama: „Osobe koje su u staračkim domovima nisu ostavljene, nego su u instituciji jer njihove obitelji nemaju adekvatan odgovor za potrebe svojih članova obitelji, počevši od medicinske, preko socijalne, psihološke duhovne  skrbi“.

U kulturno-zabavnom programu nastupila su djevojačka pjevačka skupina „Angelus“ iz župe Stolac, dječica iz Dječjeg vrtića Čapljina i Ivan Vidić, član HKUD „Sv. Ante“ iz Dretelja. 

Za slogan ovogodišnjeg obilježavanja Dana starijih osoba Caritas hercegovačkih biskupija uzeo je misao sv. Ivana Pavla II.: „Starost je izraz Božjeg blagoslova“.