Podijeli članak

Danas je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru svečano promovirano 55 doktora znanosti i umjetnosti.

Prije same svečanosti, prethodila je povorka doktoranata, rektora prof. Zorana Tomića i ostalih članova uprave Sveučilišta od Trga Hrvatskih velikana do Ekonomskog fakulteta.

Rektor Sveučilišta istaknuo je kako je danas velik dan za Sveučilište i društvo, ali najveći za one pojedince koji su stekli svoj stupanj doktora znanosti.

"Oni su pokazali da je u životu uspjeh moguć kada se postave ciljevi i danas o tome svjedoče. Ulaze u jedan elitni razred društva i pokazuju kako su svi ciljevi dostižni" - kazao je rektor.

Osim što je ova promocija bitna poruka mladima i velik poticaj, također govori i o tome koliko su doktorski studiji na Sveučilištu kvalitetni i koliko se može napredovati s gostujućim profesorima, dimenzionirati takve doktorske studijske programe ( treći ciklus ) koji daje svoje apsolutne rezultate. 

"Kada je riječ o tom trećem ciklusu, mi ove godine da bi ga ojačali, ulazimo u tematsko vrednovanje s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje RH. Onda idemo u reakreditacije doktorskih studija. U budućnosti želimo doktorske studije  na engleskom jeziku i doktorske studije s drugim Sveučilištima iz europskih zemalja" - ističe rektor. 

Rektor vjeruje u uspjeh Sveučilišta i vjeruje kako će se narednih godina povećati brojka doktoranata, te da će i program biti dodatno kvalitetniji. 

Starosna dob 55 doktora znanosti i umjetnosti je 41,7 godina, što je pokazatelj kako će u narednih 20 do 25 godina biti dionici promjena i vrijednosti u društvu. 

M.P. / Pogled.ba