Podijeli članak

Svečana promocija magistara ekonomije, prvostupnika ekonomije i stručnih prvostupnika ekonomije upriličena je danas u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Ukupno je promovirano 88 diplomanata, od čega 14 stručnih prvostupnika/bachelora ekonomije, 20 prvostupnika/bachelora ekonomije i 54 magistra ekonomije.

"Živimo u vremenu obilježenom kojekakvim krizama, ali svakako i drugim poteškoćama s kojima se suočava naša civilizacija, grabimo u drugo desetljeće 21. stoljeća koje je obilježeno, ja bih kazao, eksponencijalnim rastom znanja, brzim i masovnim komunikacijama. Okruženi smo digitalnim dobom, razvojem ekonomije i servisa utemeljenom na znanju, al i jednako tako prate nas strateške i globalne krize koje se dotiču i naših lokalnih zajednica", kazao je studentima prorektor Sveučilišta Vlado Majstorović čestitavši im na postignutom uspjehu.

Dekanica Ekonomskog fakulteta Mila Gadžić zahvalila je studentima na njihovom iznimnom radu i odricanju te je poručila da bi njihov budući cilj trebao biti stvaranje novih radnih mjesta.

"Danas promoviramo 14 stručnih prvostupnika i 20 prvostupnika ekonomije na trogodišnjem i četverogodišnjem studiju u kojem smo učili kako graditi poduzetničku ekonomiju, kako premostiti prepreke od ideje do realizacije projekta i kako uz mnoga ograničenja doći do dobrog poslovnog rezultata. Naš temeljni cilj bio je osposobiti vas za različite vrste temeljnih poslova u poduzećima.

Danas promoviramo i 54 magistra ekonomije koji su uspješno završili diplomski studij te se specijilizirali za četiri različite ekonomske discipline: Financije i računovodstvo, Menadžment, Marketing i Poslovnu informatiku", kazala je dekanica Gadžić.