Podijeli članak

Priloženi dokumenti

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru održana je u subotu, 11. veljače, u sportskoj dvorani u Sjevernom logoru.

Ove godine mostarski Univerzitet promovirao je 630 diplomanta i magistranata koju su svoju diplomu stekli u protekloj akademskoj godini. Njih 488 završili su prvi stupanj, a ostali su diplomanti drugog stupnja, tzv. master studija. Jedanaest studenata postali su magistri znanosti po starom sustavu. 

Rektor Univerziteta prof. dr. Sead Pašić čestitao je diplomantima na postignutom uspjehu te poručio kako je postala tradicija da se promocija svih diplomanata i magistrnata na Univerzitetu održava zajedno. 

"Nadamo se da ste u proteklom periodu u našem okruženju stekli znanja, ali i ljudske vrijednosti, kao i poznanstva koja će vas usmjeriti u daljem životu. Iskreno vam želim brzo zaposlenje u struci, ali ako želite i nastaviti dalje obrazovanje, da to bude na našoj instituciji", kazao je rektor Pašić.

Program obilježavanja 40. obljetnice Univerziteta

Glavni događaj obilježavanja 40. godišnjice Univerziteta je 14. veljače, a svečana akademija će biti upriličena u Narodnom pozorištu Mostar u 11:00 sati.

Istu večer održat će se cjelovečernji koncert benda Divanhana u Narodnom pozorištu Mostar.

Več u četvrtak 16. veljače nastavlja se dalje s prezentacijom domaćih i međunarodnih projekata, a obilježavanje godišnjice će se završiti svečanom promocijom 32 doktora znanosti Univerziteta, 18. veljače u Amfiteatru Ekonomskog fakulteta, s početkom u 11:00 sati.